Over ons

De Pareto Group - OnderhoudsgeldOnline

Sinds de start in 2007 is ons team uitgegroeid tot dé referentie inzake scheidingsbemiddeling in Vlaanderen en Brussel. Ons regionaal team van ScheidingsConsulenten / bemiddelaars en ons netwerk van notarissen en advocaten staat dagelijks ten dienste van koppels die gaan scheiden. 

Duizenden koppels deden reeds succesvol beroep op ons.

Onze missie

Wij helpen u uit de rechtbank weg te blijven.
De ScheidingsConsulenten is een initiatief van de Pareto Group CVBA. Onze organisatie werd begin 2007 opgericht als alternatief voor de vele "vechtscheidingen". Ons doel is een blijvende maatschappelijke meerwaarde te bieden aan scheidende koppels.

Onze andere diensten

Wij helpen u uit de rechtbank weg te blijven

Een scheiding is een ingrijpend gebeuren. Indien u kinderen heeft zijn de gevolgen blijvend. Ex-partner kan je worden, ouders blijf je voor altijd. Naar de toekomst kijken en een vechtscheiding vermijden is dan ook cruciaal. Ons regionaal team van erkende bemiddelaars en ScheidingsConsulenten begeleidt u door de moeilijke periode die een scheiding met zich meebrengt. Jullie gaan scheiden. Wij helpen u tegen een vaste prijs via ons 5-stappenplan met alle regelingen. Is de beslissing tot scheiden nog niet genomen, lees dan hier verder.

Wij bieden u de mogelijkheid uw echtscheidingsovereenkomst (EOT-overeenkomst) gratis online voor te bereiden en, indien u wenst, tegen een vergoeding op te laten maken voor de rechtbank. Degelijk én voordelig.

GRATIS voorbereiding (website Pareto Group).

U gaat uit elkaar na een periode van wettelijk of feitelijk samenwonen. Wettelijk gezien heeft u geen verplichting uw afspraken op papier te zetten. Indien u kinderen heeft raden wij u wel aan tenminste de ouderschapsovereenkomst op te maken en, zeker indien de kinderen nog jong zijn, deze ook te laten bekrachtigen door de rechtbank. Deze afspraken worden dan afdwingbaar.

GRATIS voorbereiding (website Pareto Group).

Wettelijk gezien heeft u geen verplichting uw afspraken op papier te zetten. We raden dit echter wel aan. Tevens adviseren wij, zeker indien de kinderen nog jong zijn, deze afspraken ook te laten bekrachtigen door de Jeugdrechtbank. Deze afspraken worden dan afdwingbaar.

Een scheiding heeft een grote impact op kinderen en ouders. Zowel tijdens de scheiding maar zeker ook daarna. De ouderschapsovereenkomst is dan ook de belangrijkste overeenkomst voor u als ouder en uw kinderen.

GRATIS voorbereiding (website Pareto Group).

In de jaren die volgen op uw scheiding zal uw persoonlijke situatie en die van uw kinderen meermaals wijzigen. Wanneer tijdelijke veranderingen uiteindelijk permanent van aard worden dan is het aangewezen om deze veranderingen ook formeel vast te leggen. Denk maar aan een nieuwe verblijfsregeling of een grote aanpassing aan de kostenregeling. Wettelijk gezien heeft u geen verplichting uw afspraken op papier te zetten. We raden dit echter wel aan. Tevens adviseren wij, zeker indien de kinderen nog jong zijn, deze afspraken ook te laten bekrachtigen door de Jeugdrechtbank. Deze afspraken worden dan afdwingbaar.

GRATIS voorbereiding (website Pareto Group).

Heel wat mensen starten een scheiding zonder dat ze vooraf samen ernstig met elkaar over hun relatie gepraat hebben. Wanneer praten over jullie relatie nog een optie is dan kan u het traject 'Relatie in Beeld' overwegen.

Meer info - www.relatieconsulenten.be

Het is voor een rechtzoekende burger niet eenvoudig om in het kluwen van ingewikkelde en technische wetteksten de weg te vinden. Via de website www.familierecht.vlaanderen geven wij u op een transparante en gestructureerde wijze waardevolle informatie over familierecht en over de experten die u kunnen verder helpen.

Meer info - www.familierecht.vlaanderen

Contactformulier

Opgelet
Inhoudelijke vragen rond onderhoudsbijdragen, fiscaliteit, ... of vragen rond het gebruik van de simulator zijn niet voorzien in het abonnement. De uitleg in de simulator opgenomen zou voldoende moeten zijn om de in te geven parameters en het resultaat te kunnen interpreteren.

Verantwoordelijke uitgever

Pareto Group CVBA

Hoekskensweg 16a, 9290 Berlare

BTW: BE0886.441.626